Den ideelle Instagram-bildestørrelsen

Avid Instagram-brukere er sannsynligvis kjent med plattformens vanskelige bildestørrelsesalgoritme. Du kan prøve å laste opp det perfekte bildet bare for å finne ut at det må klippes, beskjæres eller endre størrelsen helt.

Den ideelle Instagram-bildestørrelsen

Det er ingen måte å unngå Instagrams standard komprimeringsalgoritme, men du kan optimalisere bildene dine på en måte som får dem til å skinne i etterkant. Denne artikkelen fokuserer på de ideelle dimensjonene, måtene å laste opp og «lure» Instagram til å vise bildene dine i full kvalitet.

Hva er Instagrams krav til bildestørrelse?

Hvis du vil ha en sømløs opplevelse med å legge ut bilder på Instagram, kan det være lurt å gjøre deg kjent med Instagrams krav til bildestørrelse. Selv om spørsmålet er enkelt, kan det faktisk bli ganske komplisert.

For det første har Instagram varierende størrelseskrav for bilder avhengig av deres orientering. For eksempel, det som fungerer for et portrett, vil ikke fungere for et landskapsbilde.

Instagram vil ikke tvinge deg til å endre et bilde med en bredde hvor som helst mellom 320 piksler til 1080 piksler.

Her er størrelseskravene for Instagram-bilder basert på orientering:

  • Kvadratisk bilde – 1080px X 1080px

  • Portrett – 1080px X 1350px

  • Liggende – 1080px X 608px

Hvordan Instagram endrer størrelse på bilder

Instagram endrer størrelsen på de fleste bilder til 2048px x 2048px (for bilder større enn 2K), og mindre er vanligvis strukket opp til 1080×1080 for å passe minimumsstandarden. Dette er grunnen til at det er et must å ta bildene dine i 4K (3 840 × 2 160), for å bevare kvalitet/detaljer i komprimering.

Heldigvis er de fleste oppløsninger for smarttelefonkameraer 4K eller 3840 × 2160. Dette er grunnen til at redigering for Instagram starter ved selve det å ta bildet: Du må justere telefonen I FORKANTå ta bilder av høy kvalitet!

Den ideelle Instagram-bildestørrelsen er 3,840 × 2,160

Når du publiserer bilder i 4K (3840 × 2160), nedgraderer Instagram dem til den høyeste tilgjengelige komprimeringsstørrelsen (2K – 2048px x 2048px). Dette forbereder også bildene dine for fremtiden i tilfelle Instagram bestemmer seg for å gjøre standardinnstillingen for komprimering til 4K.

Ta bilder i 4K-portrettmodus

Instagram er en "vertikal" rulleapp der brukere bruker innhold ovenfra og ned, derfor foretrekkes portrettbilder fordi de vises vertikalt. Dette betyr at bildet ditt kan ta mer plass og bli sett av flere personer på tidslinjen.

For denne demoen tok vi et bilde av et dusjsett i portrettmodus. Vi skal vise deg et publiseringstriks som lar deg få mer plass med et grunnleggende 4K-bilde med 3840 × 2160 portrettmodus. Dette er bildet vi tok:

  1. Ta et bilde med den opprinnelige kameraappen din.

  2. Last opp bildet ditt i Instagram-galleriet. Du vil legge merke til at Instagram zoomer inn på bildet i en firkant og vil ikke vise hele portrettmodusen:

  3. KLIPP UT med fingrene og Instagram vil trekke opp hele portrettbildet med hvite kanter på siden

Merk: De grensene VIL IKKE vises når du publiserer bildet, men hele bildet vil vises innenfor tidslinjen:

Som du ser, lastet Instagram opp bildet i FULL oppløsning vertikalt og dette bildet tar opp hele skjermen.

I mellomtiden ville landskapsbilder knapt ta opp halve skjermen. Dette er grunnen til at portrettbilder er overlegne når det gjelder å få oppmerksomhet på sosiale medier, og du bør sørge for å ta bilder i portrettmodus for å spare deg selv bryet med å måtte redigere landskapsbilder senere for å gjøre dem portretter.

Last opp i full PNG-kvalitet

Når du lagrer bilder for å laste opp for Instagram, sørg for at de er lagret i .PNG-format. Dette formatet øker filstørrelsen, og det er ikke praktisk for Instagrammere som må laste opp hundrevis av bilder, men det er perfekt for folk som ønsker å oppnå den høyeste kvaliteten.

PNG bevarer 100 % av den opprinnelige kvaliteten mens JPG kan nedskaleres og kan komme ut av lavere kvalitet enn du forventer. Hvis du redigerer bildene dine i Photoshop, bør du lagre dem som .PNG-er fordi dette formatet bevarer kvaliteten best.

Innpakning

Det er ganske enkelt å få Instagram-bildene dine til å se så bra ut som mulig. Fotografering i portrettmodus og så høy oppløsning som opprinnelig mulig, sammen med noen redigeringstriks, gjør det slik at alle kan laste opp innhold av høy kvalitet. Har du noen erfaringer, tips eller spørsmål angående den ideelle Instagram-bildestørrelsen? Legg igjen en kommentar i seksjonen nedenfor!