Slik deaktiverer du kommentarer på YouTube

Kommentarer er viktige elementer i hver YouTube-profil. De blir ofte sett på som steder hvor det er en overflod av ufiltrerte meninger og holdninger som YouTubes algoritme analyserer for å rangere videoene dine.

I denne artikkelen vil vi fortelle deg alt du trenger å vite om å deaktivere YouTube-kommentarer og hva du må vurdere før du gjør dette. I tillegg tar vi deg gjennom en hurtigveiledning om hvordan du administrerer kommentarer på forskjellige enheter, selv når livechatten er på.

Slik deaktiverer du kommentarer på YouTube

Hvis en tid kommer at du ikke lenger vil at folk skal legge igjen kommentarer under videoene dine, kan du deaktivere dem.

Slik gjør du det:

  1. Åpne YouTube og klikk på profilikonet i øvre høyre hjørne.

  2. Velg "Din kanal" på rullegardinmenyen.

  3. Klikk på tre linjer på venstre side av skjermen og velg "Dine videoer."

  4. Nå som du er i YouTube Studio, klikk på "Innstillinger" nederst i venstre hjørne.

  5. I et nytt popup-vindu velger du "Community" og klikker deretter på Standarder.

  6. Velg de to alternativene for å deaktivere kommentarene.

  7. Etter at du har valgt hvilke videoer du vil deaktivere kommentarer, klikker du på pil ned-tegnet og klikker på "Deaktiver kommentarer."

  8. For å lagre endringer, klikk "Lagre" i nedre høyre hjørne.

Slik deaktiverer du kommentarer på YouTube Live

Med mindre du kjenner publikum ganske godt når du er vert for en direktesending, er sjansen stor for at noen brukere legger ut tilfeldige ting som kan være irrelevante eller til og med problematiske. For å forhindre at dette skjer, er det noen ganger bedre å slå av chatteboksen. På den måten vil du ikke ha noen ulemper å håndtere og sørge for at alles fokus er på selve videoen, i stedet for kommentarene.

Selv under arrangementet eller direktesendingen din kan du fortsatt slå livechatten på eller av når som helst. Slik gjør du det før livechatten:

  1. Åpne «Kontrollrom for live».

  2. Gå til "Strøm og webkamera", og klikk på "Rediger" i øvre høyre hjørne.

  3. Klikk på «Live Chat» og «Aktiver Live Chat».

Hvis direktesendingen din er på og du plutselig har bestemt deg for å slå av livechatten, lar YouTube deg slette meldinger, sette brukere i timeout eller skjule problematiske brukere og meldingene deres fra kanalen din. Du kan gjøre dette ved å holde inne "Alt" på tastaturet for å sette chatten på pause og adressere bestemte meldinger.

Det er også en måte å skjule en seer på hvis du føler at de hindrer livechatten din eller får for mye oppmerksomhet. Slik gjør du dette med YouTube Studio:

  1. Åpne YouTube Studio.

  2. Klikk på "Innstillinger" og finn "fellesskap".

  3. Gå til "Automatiserte filtre", og i den fanen finner du "Skjulte brukere", hvor du kan skrive inn navnet på alle du vil skjule.

  4. Hvis du vil vise noen, må du klikke på "X" ved siden av navnet deres.

  5. Klikk deretter på "Lagre".

Slik deaktiverer du YouTube-kommentarer på iPhone og Android-appen

Hvis du nettopp har innsett at du vil deaktivere kommentarer på YouTube, og du ikke har datamaskinen med deg, ikke bekymre deg.

YouTube gir deg tilgang til de avanserte innstillingene på telefonen din, der du kan slå av kommentarer når du bestemmer deg for det. Hvis du bruker YouTube-appen på en iPhone eller Android, må du gjøre følgende:

  1. Åpne YouTube Studio-appen.

  2. Trykk på de tre linjene i øvre venstre hjørne.

  3. Trykk på «Videoer».

  4. Velg videoen du vil deaktivere kommentarene for. Trykk på blyantikonet øverst på skjermen for å åpne "Avanserte innstillinger."

  5. Sveip til høyre for å komme til «Advances Settings».

  6. Rull ned for å finne "Kommentarer"-alternativer og veksle for å slå på eller av kommentarer for videoen.

  7. Klikk på "Lagre" i øvre høyre hjørne.

Slik deaktiverer du YouTube-kommentarer på iPad

Å administrere YouTube-kanalen din fra en iPad ligner veldig på å gjøre det på telefonen. Hvis du vil bruke den til å deaktivere kommentarer på videoene dine, kan du gjøre følgende:

  1. Åpne YouTube Studio-appen.
  2. Trykk på tre linjer i øvre venstre hjørne.
  3. Trykk på «Videoer».
  4. Velg videoen der du vil deaktivere kommentarene.
  5. Trykk på blyantikonet øverst på skjermen for å åpne "Avanserte innstillinger."
  6. Sveip til høyre for å komme til «Advances Settings».
  7. Rull ned for å finne «Kommentarer»-alternativer.
  8. Veksle for å slå på eller av kommentarer for videoen.
  9. Klikk på "Lagre" i øvre høyre hjørne.

Hvordan endre standardvisning for kommentar?

I stedet for å fjerne kommentarer fra videoene dine, kan det være et bedre alternativ å ganske enkelt endre standardvisningen og legge de nyeste kommentarene opp, slik at de blir mer synlige. Eller du kan bestemme deg for å vise de beste kommentarene dine, og dermed fjerne de uønskede bort fra offentligheten.

Hvis du bestemmer deg for å ikke deaktivere kommentarene dine, men bare endre rekkefølgen, kan du gjøre dette med noen få enkle trinn:

  1. Åpne YouTube og åpne "YouTube Studio."

  2. Klikk på «Videoer» til venstre.

  3. Klikk på "Sorter etter."

  4. Bestem om du vil at de nyeste kommentarene skal klikke på «Nyeste», og hvis du vil ha den mest populære, klikk på «Topp».

Ytterligere vanlige spørsmål

Bør du deaktivere kommentarer på YouTube?

Når du spør erfarne YouTubere, er de ganske oppfattede om dette emnet, da det ikke finnes noe definitivt svar på dette spørsmålet.

På den ene siden er kommentarer en fantastisk måte å få kontakt med publikum og få umiddelbar tilbakemelding på det du lager. Når folk vet at de kan kommunisere åpent med deg, vil de følge deg, trykke på abonner-knappen oftere og til slutt føle seg mer knyttet til innholdet ditt. Dette er spesielt viktig når du akkurat har begynt å bygge nettsamfunnet ditt, og du trenger så mange seere som mulig.

Men hvis du lar hvem som helst kommentere på profilen din, vil du etter en stund begynne å legge merke til roboter eller folk som ikke liker innholdet ditt, og de vil være fast bestemt på å skrive det under hver video eller nevne det i livechatten din . Selvfølgelig vil det alltid være noen med dårlige kommentarer. Det er derfor YouTube utviklet flere måter å administrere kommentarer på, som å fjerne og rapportere kommentarer og skjule brukere fra kanalen din.

Hvorfor er YouTube-kommentarer nyttige?

Kommentarer er en fin måte å skape en diskusjon og fremme et emne på alle sosiale medier. Å kommentere og dele meninger viser deg hvem publikummet ditt er og hva slags verdier disse menneskene fremmer. De kan også gi deg sårt tiltrengt, ufiltrert tilbakemelding.

Å være oppmerksom på hva de sier, kan forbedre kontoen din og gi deg nye ideer om hva slags innhold du kan lage. Du kan ta opp noen av spørsmålene eller emnene som seerne dine spør om. Se selvfølgelig etter konstruktiv kritikk, ikke kommentarene som kritiserer alt.

Kan kommentarer gjøre profilen din mer synlig?

Kommentarer viser hvor engasjerte seerne dine er og øker tiden de bruker på kanalen din. Når folk bruker mer tid på å se videoene dine og lese kommentarene, kan det øke seerlengden og rangeringen din. Hvis du er nybegynner på YouTube, er kommentarer et verdifullt verktøy som du bør bruke til din fordel.

Hvorfor deaktiverte YouTube kommentarene mine?

YouTube kunngjorde nylig at de fjerner kommentarer fra alle kanaler med barn og mindreårige. På denne måten ønsker de å beskytte barn mot rovkommentarer og sette deres sikkerhet først. De fjerner også kommentarer fra alle kanaler som legger ut videoer som involverer mindreårige under 18 år, siden de tror de står i fare for å tiltrekke seg problematiske kommentarer.

YouTube annonserte lanseringen av en ny algoritme for å identifisere og slette problematiske kommentarer automatisk. Så hvis kanalen din publiserer innhold som involverer barn eller mindreårige, vil du ikke lenger kunne slå på kommentarene.

Fortsett å kommentere

YouTube-kommentarer er den rette måten for merkevarer og bloggere å samhandle med følgerne sine og skape en kontinuerlig dialog. De krever imidlertid mye moderasjon som raskt kan bli en fulltidsjobb, spesielt hvis kanalen din begynner å vokse.

Nå som du vet hvordan du deaktiverer kommentarer på YouTube og skjuler kommentarer, er du klar til å kontrollere kanalen din og skape ekte forbindelser med publikummet ditt. Videre vil du vite hvordan du fjerner, skjuler eller rapporterer støtende innhold og administrerer chatboksen din for livestream.

Hva er den verste kommentaren du noen gang har sett på kanalen din? Kommenterer du ofte andres videoer?

Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.