Hvordan importere en PDF til InDesign

Selv om Adobe oppfant PDF-formatet tilbake på nittitallet, inkluderte de ikke muligheten til å arbeide med dem i noen av de viktigste programmene før nylig. Grafiske designere vil kjenne InDesign godt og vil ha brukt triks eller plugins for å få programmet til å fungere med InDesign. En nylig oppdatering la tilsynelatende muligheten til å jobbe bedre med PDF-filer i InDesign.

Hvordan importere en PDF til InDesign

Jeg er ingen grafisk designer, men jeg kjenner noen som er det. Jeg støttet meg på ekspertisen hennes for å hjelpe meg med denne opplæringen. Så selv om ordene er mine, er kunnskapen helt hennes.

Hva er en PDF?

PDF, Portable Document Format ble oppfunnet av Adobe i 1991 og er et format som inkluderer alle dataene som er nødvendige for å formatere et dokument riktig. Tanken var å inkludere alt i et universelt format, så uansett hvilket program du bruker for å åpne en PDF-fil, vil det vises på nøyaktig samme måte. Den gjør det mulig for grafiske designere å lage et dokument vel vitende om hvordan det vil se ut på hvilken som helst datamaskin eller applikasjon som brukes til å åpne det.

InDesign er Adobes desktop publishing-applikasjon som utgjør en del av den større Adobe Creative Suite som inkluderer Photoshop, Dreamweaver, Illustrator og andre. Den er ekstremt kraftig og brukes av mange ledende utgivere og designere.

Importer en PDF til InDesign

Som nevnt måtte man i eldre versjoner av InDesign bruke en plugin for å kunne jobbe med PDF-filer. Nå kan du importere dem og bruke Place for å legge dem til et design. Du kan plassere en hel PDF-fil i en InDesign-fil eller spesifisere bestemte sider. Det er ikke akkurat intuitivt, men det er mulig.

Hvis du importerer en PDF-fil til InDesign, fjernes lenker, lyd, video eller andre medietyper du kan ha innebygd i PDF-en. Ellers fungerer prosessen bra. Hvis PDF-filen din er passordbeskyttet eller sikret på noen måte, må du fjerne denne sikkerheten for at prosessen skal fungere skikkelig.

  1. Åpne prosjektet ditt i InDesign.
  2. Velg Fil og Plasser.
  3. Merk av for Vis forhåndsvisning.
  4. Velg Vis importalternativer og velg PDF-filen.
  5. Velg siden, sidene eller hele dokumentet som skal plasseres i InDesign.
  6. Velg Åpne for å åpne PDF-en i InDesign.

Du bør se en forhåndsvisning i vinduet Importalternativer som viser deg hvordan PDF-en vil se ut når du er inne i designet. Du kan gjøre justeringer senere hvis du trenger det, da InDesign importerer med best mulig oppløsning som standard.

Innenfor importalternativer har du muligheten til å velge en enkelt side, et sideområde eller hele dokumentet. Du kan også beskjære, velge individuelle lag, angi det som kunstverk som kan plasseres, trimme, utfalle for utskrift og legge til mediebegrensninger for å bevare den originale størrelsen og formatet til PDF-filen.

InDesign er først og fremst for bilder og desktop publisering, og selv om det vil fungere med større PDF-filer, er det ikke bra med dem. Det er bedre å dele en stor eller bildeintensiv PDF-fil i individuelle sider i Acrobat og deretter legge dem til individuelt i InDesign. Det tar litt tid, men gjør arbeidet med prosjektet mye enklere i det lange løp.

Eksporter en PDF fra InDesign

InDesign CC 2018 brakte med seg muligheten til å eksportere fra InDesign til PDF uten å kreve at du bruker Acrobat for å formatere det riktig. Dette er tilsynelatende en sanntidssparer og noe som burde ha skjedd for mange år siden. Hvis du vil eksportere et design fra InDesign til en PDF-fil, er det nå enklere enn noen gang.

  1. Velg Fil og Eksporter fra designet ditt.
  2. Velg Adobe PDF (Skriv ut) eller Adobe PDF (Interaktiv) som format.
  3. Velg Lagre.
  4. Velg Eksporter og lagre som PDF.

Bruk Adobe PDF (Skriv ut) hvis PDF-en din ikke har noen lenker, lyd, video eller noe interaktivt. Bruk Adobe PDF (interaktiv) hvis dokumentet ditt har koblinger eller andre medieelementer.

Du kan også eksportere en PDF fra InDesign som separate sider. Dette kan være nyttig hvis du vil bruke dem i en annen applikasjon eller tror det kan kreve ytterligere redigering eller modifikasjon.

  1. Velg Fil og eksport fra InDesign.
  2. Velg Opprett separate PDF-filer fra alternativboksen.
  3. Velg hva som legges til i filnavnet.
  4. Velg Lagre.

Du kan velge inkrementelle tall, sidetall og sidestørrelse som filsuffiks her. Bare velg den som passer best for dine behov.

Slik importerer og eksporterer du en PDF til InDesign. Vet du noen andre måter å gjøre det på? Del dem nedenfor hvis du gjør det!